بیماری عروقی چیست؟

بیماری عروقی به شکل کلی به هر نوع بیماری ای اطلاق می‌شود که باعث تخلیه عملکردی عروق شود. عروق، شبکه ای از لوله های خونی هستند که خون را از قلب به اعضا و بازگشت آن را به قلب جریان می دهند. بیماری عروقی ممکن است در هر بخشی از سیستم عروقی اتفاق بیفتد، از جمله عروق قلب، مغز، پا و شکم.( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

کلینیک تخصصی درمان عروقی مطلوب,زخم پای دیابتی, چاقی,درمان چاقی,آنژیوگرافی و آنژیو پلاستی,بیماری عروقی
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

بیماری عروقی می تواند به دلیل چندین علت مختلف ایجاد شود، از جمله افزایش فشار خون، افزایش سطح چربی های خونی، التهاب، پلاک شدن دیواره عروق و خونریزی. این بیماری می تواند به شکل زیر شروع شود :

  • افزایش ضخامت دیواره عروق که از افزایش فشار خون ناشی می‌شود.
  • ترکیب چربی و کلسترول با پروتئین‌های خونی به شکل پلاک بر روی دیواره عروق.
  • رشد پلاک و محدود شدن عروق، که باعث می‌شود خون به سختی بتواند از آنها عبور کند.
  • خونریزی در دیواره عروق که باعث تشدید بیماری می‌شود.

علائم بیماری عروقی شامل درد، تورم، دمای بالای پوست، تغییر رنگ پوست و زخم‌های دائمی در منطقه مورد نظر می‌شود. برای تشخیص بیماری عروقی، ممکن است پزشک از روش‌های تصویربرداری مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی، سی تی اسکن یا مغناطیسی رزونانس استفاده کند. درمان بیماری عروقی شامل تغییرات در سبک زندگی، داروها و درمان جراحی می‌شود.

( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

کلینیک تخصصی درمان عروقی مطلوب,بیماری برگر,میوم رحمی,لخته ورید عمقی,تعریق بیش از حد,فیلتر ivc,ورید عمقی,بیماری عروقی
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

 

جراحی عروق چیست ؟

جراحی عروق یک روش درمانی است که در برخی موارد از آن استفاده می‌شود تا عروقی که باعث مشکلاتی مانند فشار خون بالا، درد، تورم، خستگی و زخم شده اند، رفع شوند. جراحی عروق ممکن است برای درمان بیماری‌هایی مانند بیماری عروقی پا، بیماری عروقی مغزی، بیماری عروقی قلبی و بیماری عروقی شکمی استفاده شود.

در جراحی عروق، پزشک یا جراح قطعه ای از عروق مختلف را باز می‌کند و با رفع پلاک یا برداشتن بخشی از عروق آسیب دیده، دوباره قسمت باز شده را به هم می‌بندد. این عملکرد باعث بهبود جریان خون و کاهش علائم و علائم بیماری می‌شود.

نوع جراحی عروق بستگی به محل و جنس بیماری دارد. در برخی موارد، جراحی عروق ممکن است به صورت باز با ایجاد یک برش در محل مورد نظر صورت گیرد و در برخی موارد دیگر، با استفاده از روش‌های کم تهاجمی مانند آنژیوپلاستی، ساینس، یا لیزر، جراحی انجام می‌شود. این روش‌ها باعث کاهش خطر عفونت، زمان بازیابی کوتاه تر و کاهش درد پس از جراحی می‌شوند.

همانطور که اشاره شد، جراحی عروق غالباً در موارد شدید بیماری‌های عروقی انجام می‌شود و در موارد سبک‌تر، تغییرات در سبک زندگی و داروها ممکن است کافی باشند. قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی عروق، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید.

جراحی عروق بیماری شریان محیطی چیست ؟

بیماری شریان محیطی، یک بیماری عروقی است که باعث تنگی و ضعف شریان‌هایی می‌شود که خون را به بازوها، پاها و دیگر بخش‌های بدن می‌رسانند. در بیماری شریان محیطی، شریان‌ها به دلیل تجمع پلاک چربی و دیگر مواد روی دیواره خود، تنگ می‌شوند و به این ترتیب جریان خون به اندازه کافی به بخش‌های مختلف بدن نمی‌رسد که باعث درد، خستگی، تورم و زخم‌های پوستی می‌شود.

جراحی عروق بیماری شریان محیطی، به عنوان یکی از روش‌های درمانی بیماری، انجام می‌شود. در این روش، جراح یا پزشک برای رفع تنگی شریان، بخشی از پلاک را از روی دیواره شریان پاک کرده و شریان را بازسازی می‌کند. این عملکرد به عنوان جراحی روی شریان‌ها، بازسازی شریان یا آنژیوپلاستی شریانی شناخته می‌شود.

در جراحی بازسازی شریان، یک محل برش در منطقه تنگ شده از شریان ایجاد می‌شود و پلاک‌های موجود بر روی دیواره شریان تخلیه می‌شوند. سپس، شریان با استفاده از روش‌های مختلفی مانند دوخت، گیره گذاری یا کاشتن پروتز بازسازی می‌شود. در آنژیوپلاستی شریانی، پزشک با استفاده از یک بالون کوچک، شریان را گشاد می‌کند و پلاک‌های موجود را فشار می‌دهد تا شریان بازشود.

جراحی عروق بیماری شریان محیطی، ممکن است در بیمارانی که دچار علائم شدید هستند و درمان‌های دارویی و تغییرات سبک زندگی نتایج معقولی نداشته‌اند، انجام شود. قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی عروق بیماری شریان محیطی، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید.

( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

بیماری عروقی
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

 

جراحی عروق آنوریسم آئورت شکمی چیست ؟

آنوریسم آئورت شکمی یک بیماری عروقی است که در آن دیواره آئورت شکمی (عروق بزرگی که خون را از قلب به بخش‌های پایین تر بدن منتقل می‌کنند) تورم می‌کند و باعث تشدید شدید شدن درد، نفخ، نفس نزدن و در برخی موارد زخم شدن پوست می‌شود. جراحی عروق آنوریسم آئورت شکمی، یک روش درمانی است که در آن بخش بزرگ شده از آئورت شکمی برداشته شده و با استفاده از یک پروتز جایگزین شده است.

در جراحی عروق آنوریسم آئورت شکمی، پزشک یا جراح با ایجاد یک برش در دیوار شکم بخش بزرگ شده از آئورت را برداشته و جایگزین آن با یک پروتز مصنوعی مانند لوله یا پارچه انجام می‌دهد. پروتز جدید باعث رفع تنش از دیوار آئورت شده و برای جلوگیری از تورم مجدد آنوریسم استفاده می‌شود.

جراحی عروق آنوریسم آئورت شکمی ، یک روش درمانی جراحی است که در بیمارانی که اندازه آنوریسم بیش از 5.5 سانتی‌متر است و یا در صورت وجود علائم شدید، انجام می‌شود. این عملکرد ممکن است مشکلات جانبی مانند عفونت، خونریزی، نارسایی کلیه و ترومبوز را نیز به دنبال داشته باشد. با این حال، در بیمارانی که جراحی را با موفقیت انجام می‌دهند، علائم بیماری بهبود می‌یابد و خطر شکستگی آنوریسم کاهش می‌یابد.

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی عروق آنوریسم آئورت شکمی، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید.

( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

کلینیک تخصصی درمان عروقی مطلوب,بیماری برگر,میوم رحمی,لخته ورید عمقی,تعریق بیش از حد,فیلتر ivc,ورید عمقی,بیماری عروقی
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

 

جراحی عروق :جراحی اندوواسکولار چیست ؟

جراحی اندوواسکولار یک روش جراحی عروقی است که با استفاده از دستگاه‌های اندوواسکولاری، یعنی دستگاه‌هایی که از طریق سوراخ کوچک در پوست به داخل عروق وارد می‌شوند، انجام می‌شود. این روش به عنوان یک جایگزین غیرجراحی برای جراحی باز قلب و عروق متداول استفاده می‌شود و معمولا برای درمان بیماری‌های عروقی مانند تنگی شریان‌ها، آنوریسم و ایجاد شریان کاروتیدی برای جلوگیری از سکته مغزی استفاده می‌شود.

در جراحی اندوواسکولار، پزشک یا جراح با استفاده از دستگاه‌های اندوواسکولاری درون عروق قرار می‌دهد و پس از رسیدن به محل مورد نظر، اقدام به انجام ترمیمات لازم می‌نماید. برای مثال، در صورت تنگی شریان‌ها، پزشک با استفاده از دستگاه بالون اندوواسکولار، بالون را در داخل شریان قرار می‌دهد و آن را گشاد می‌کند، به این ترتیب تنگی شریان‌ها رفع می‌شود. همچنین، در مواردی که جراحی برای درمان آنوریسم لازم است، پزشک با استفاده از دستگاه‌های اندوواسکولاری، پروتز جدید را در داخل عروق قرار می‌دهد و به جای بخش بزرگ شده از عروق، پروتز جدید را قرار می‌دهد.

یکی از مزایای جراحی اندوواسکولار، کاهش خطر عفونت، بازیابی سریع‌تر و کاهش نیاز به بستری شدن بیمار است. با این حال، در برخی موارد، جراحی اندوواسکولار ممکن است با مشکلات جانبی مانند خونریزی، آسیب به عروق و ایجاد ترومبوز همراه باشد.

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اندوواسکولار، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید.

آیا جراحی اندوواسکولار برای همه بیماران مناسب است ؟

جراحی اندوواسکولار برای بسیاری از بیماران یک گزینه درمانی مناسب است، اما همه بیماران قابلیت انجام این نوع جراحی را ندارند. برای تعیین اینکه آیا جراحی اندوواسکولار برای شما مناسب است یا خیر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

بیمارانی که بیشترین منفعت از جراحی اندوواسکولار را خواهند داشت، عبارتند از:

  • بیمارانی که در مقایسه با جراحی باز قلب و عروق، عوارض جانبی کمتری دارند
  • بیمارانی که عمر آن‌ها بالای ۷۰ سال است و برایشان جراحی باز قلب و عروق خطرناک است
  • بیمارانی که بیماری‌های سایر سازمان‌ها نظیر سیستم تنفسی یا قلبی، باعث افزایش خطر جراحی باز قلب و عروق می‌شوند
  • بیمارانی که باید جراحی فوری برای درمان مشکلات عروقی انجام شود
  • به علاوه، وضعیت بیمار و محل بیماری هم می‌تواند برای تعیین اینکه آیا جراحی اندوواسکولار مناسب است یا خیر تأثیرگذار باشد. برای مثال، در برخی بیماران، بخش بزرگ شده از عروق آنوریسم بسیار بزرگ است و پروتز جدید نمی‌تواند به خوبی جایگزین آن شود.

با توجه به موارد فوق، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید. بهترین روش درمانی برای شما باید با توجه به شرایط خاص شما تعیین شود.

( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

کلینیک تخصصی درمان عروقی مطلوب, بیماری شریان محیطی(PAD), متخصص عروق,بیماری عروقی
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

 

جراحی عروق: جراحی باز چیست ؟

جراحی باز یا جراحی قلب و عروق باز، روشی از جراحی عروقی است که در آن بخشی از پوست بریده شده و عروق و ارگان های داخلی آشکار شده و جراحی می‌شوند. این روش برای درمان بسیاری از بیماری‌های عروقی مانند تنگی شریان‌ها، آنوریسم و برخی از شرایط قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در جراحی باز، پزشک یا جراح با استفاده از برش‌های بزرگ در پوست، عروق و ارگان‌های داخلی را آشکار می‌کند و ترمیمات لازم را انجام می‌دهد. برای مثال، در صورت تنگی شریان‌ها، جراح با استفاده از برش در محل تنگی شریان، بخش بیشتری از شریان را بریده و با استفاده از پروتز یا بالون، شریان را گشاد می‌کند. همچنین، در مواردی که برای درمان آنوریسم لازم است، جراح با استفاده از برش در پوست، پروتز جدید را در داخل عروق قرار می‌دهد و به جای بخش بزرگ شده از عروق، پروتز جدید را قرار می‌دهد.

از مزایای جراحی باز، دید کاملی که جراح در طول عمل دارد و امکان انجام ترمیمات دقیق‌تر در مقایسه با جراحی اندوواسکولار است. با این حال، با عمل جراحی باز، خطر عفونت، عوارض جانبی و نیاز به بستری شدن بیشتر است.

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی باز، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید. برای تعیین بهترین روش درمانی برای شما، باید به شرایط شما و عوارض و مزایای هر گزینه توجه کرد.

جراحی عروق وریدهای واریسی چیست ؟

جراحی عروق واریسی یا جراحی واریکوسل، روشی است که در آن وریدهای واریسی (وریدهای بزرگ و خمیده و آسیب دیده در پاها) از بین برده می‌شوند. این جراحی برای درمان واریس های شدید و مزاجی که با سایر روش های درمانی قابل کنترل نیستند، مناسب است.

در جراحی عروق واریسی، جراح با استفاده از برش‌های کوچک در پوست، وریدهای واریسی را آشکار می‌کند و سپس آن‌ها را بریده یا از بین می‌برد. این جراحی می‌تواند با استفاده از انواع روش‌های مختلفی صورت بگیرد. به عنوان مثال، در روش لیگاسیون و استریپینگ، جراح با استفاده از یک ابزار کوچک وریدهای واریسی را بریده و پشت آنها یک باند را قرار می‌دهد تا جریان خون به آنها نرسد. در روش فلبکتومی، جراح با استفاده از یک ابزار ویژه، وریدهای واریسی را از بین می‌برد.

بعد از جراحی، باید از پوشیدن پوشک‌های فشاری برای کمک به جریان خون در ساق پاها استفاده شود. همچنین، ممکن است برای کاهش درد و تورم، از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده شود.

از مزایای جراحی عروق واریسی، بهبود درد و علائم واریس، کاهش خطر عفونت، و کوتاه مدت بودن زمان بازگشت به فعالیت‌های روزانه است. با این حال، با جراحی عروق واریسی، خطر عفونت، خونریزی و نیاز به بستری شدن بیشتر است.

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی عروق واریسی، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی و جراحی مورد نظر صحبت کنید. برای تعیین بهترین روش درمانی برای شما، باید به شرایط شما و عوارض و مزایای هر گزینه توجه کرد.

( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, کلینیک عروق )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

کلینیک تخصصی درمان عروقی مطلوب, بیماری شریان محیطی (PAD)
( کلینیک تخصصی درمان عروقی, تروما و اندوواسکولار, مطلوب )

 

خطرات جراحی عروق چیست ؟

همانطور که در توضیحات قبلی اشاره شده است، جراحی عروق شامل ریسک‌هایی است که قبل از تصمیم گیری برای انجام آن، باید با آن‌ها آشنا باشید. برخی از خطرات جراحی عروق عبارتند از:

  • خطر عفونت : در هر جراحی، خطر عفونت وجود دارد، که ممکن است منجر به عوارض جانبی و تاخیر در بازگشت به فعالیت‌های روزانه شود.
  • خونریزی : جراحی عروق شامل خطر خونریزی می‌شود، که ممکن است نیاز به تزریق خون یا انتقال خون داشته باشد.
  • عوارض بیهوشی : جراحی عروق بعضی از موارد نیاز به بیهوشی دارد، که ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند تنگی نفس، سردرد، تهوع و استفراغ شود.
  • خطر لخته خونی : جراحی عروق ممکن است با خطر لخته خونی در پاها همراه باشد، که در صورت عدم تشخیص و درمان، می‌تواند به عوارض جانبی خطرناکی مانند امبولی ریه وجود داشته باشد.
  • خطر عدم کارکردی عضلات پا : در صورتی که بعد از جراحی عروق، عضلات پاها به طور کامل کار نکنند، ممکن است دچار مشکلات جدی مانند ناتوانی و ناتوانی شدید در حرکت شوید.
  • علائم پس از جراحی : بعد از جراحی عروق، ممکن است پوست در ناحیه جراحی به طور موقت یا دائمی تغییر کند، احساس درد و تورم شود و در برخی موارد، این علائم می‌توانند به طور دائمی باقی بمانند.
  • خطر بروز مشکلات در دوره بازسازی : در دوره بازسازی بعد از جراحی عروق، ممکن است عوارض جانبی مانند عفونت، خونریزی و یا عدم بهبودی قابل مشاهده باشد.

برای کاهش خطرات جراحی، لازم است که همه توصیه‌های پزشکی را به دقت دنبال کنید و پس از جراحی، به تمام نکاتی که پزشک شما در مورد بازیابی و نگهداری سلامتی شما توصیه کرده است، توجه کنید. همچنین، در مواردی که خطرات جراحی برای شما قابل قبول نیست، بهتر است با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی دیگر صحبت کرده و بهترین روش درمانی برای شما را تعیین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
× با ما در تماس باشین